Zidan više nije trener Real Madrida, šta kažu u klubu

Sport

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) napušta trenersku klupu Real Madrida. Epilog je to razgovora trenera i uprave kojoj je francuski stručnjak saopštio želju da nakon teške sezone odstupi sa svoje funkcije.

Real Madrid je sezonu završio bez trofeja, La Liga je izmakla u finišu, a u Ligi prvaka je stao u polufinalu gdje je njegove izabranike zaustavio Čelzi. Ovo je drugi put da Zidan napušta Real Madrid. Uprkos posljednjoj sezoni popularni Zizu bit će zlatnim slovima upisan u historiju kluba. Zidan je imao ugovor do 2022. godine, ali je odlučio raskinuti ga godinu dana ranije.

– Klub poštuje njegovu odluku i iznimno cijeni njegovu profesionalnost, posvećenost i strast koju je pokazivao prema Realu sve ove godine. Zidan je jedna od najvećih Realovih legendi i on jako dobro zna da će mu Real uvijek biti dom – stoji u saopštenju kluba.

Podsjećamo, kraljevski tim je na čelu sa Zidanom uvezao tri naslova prvaka Evrope, a dva puta je osvajao i La Ligu, osvojio je i dva Superkupa Španije, dva UEFA Superkupa, te u dva navrata FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo. Nagradu za odličan rad Zidan je dobijao u dva navrata, pošto je proglašivan trenerom godine u sezonama 2016/17 i 2017/18.

U prosjeku je trofej osvojao na svake 24 utakmice. Real je vodio u 114 susreta, a upisao je 68 pobjeda, 26 remija i 20 poraza. 

Autor: Avaz.ba