Vučić: Šta su čekali Komšić i Džaferović 45 dana?

Svijet Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je danas navode o postojanju slovenskog “non papera” kojim se predviđa i podjela BiH.

Uputio je kritiku članovima Predsjedništva BiH Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću što su čekali 45 dana da kažu da su o ovoj temi razgovarali sa  predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

– Pa šta su čekali 45 dana da izađu i iznesu o čemu su razgovarali sa Pahorom. Mi poštujemo integritet i institucionalni suvrenitet BiH i institucionalni integritet entiteta. Nas interesuje ekonomski razvoj – rekao je Vučić.

Rekao je da će uvijek saslušati Dodika, bez obzira na to hoće li se složiti s njim. U pogledu “non papera” bio je rezervisan.

– Ja nisam vidio nikakvu inicijativu i nisam spreman da nešto kritikujem ili hvalim. Ja pojma nemam o čemu se tu radi. Ne znamo da li nešto postoji ili ne postoji. Ali, ako Dodik misli drugačije, šta ja treba da kažem Dodiku, da ne želim da ga slušam? Svaki put ću ga saslušati. Ja na sve gledam sa velikim oprezom i strahom jer znam kolika je cijena mira. Ne mora da znači da smo u svemu saglasni, ali smo u najboljim odnosima. Moja je obaveza je da saslušam Dodika – kazao je Vučić.

Autor: Avaz.ba