Vučić danas se sastaje sa zvaničnicima EU i SAD u Briselu

Svijet Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u Briselu imati važne susrete sa zvaničnicima Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, a sutra ga očekuje nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

Vučić će se danas sastati sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom američkog Stejt departmenta Metjuom Palmerom (Matthew).

Tema sastanka bit će dijalog Beograda i Prištine, do sada postignuto na sastancima sa obje strane, kao i naredni koraci u tom procesu, javili su beogradski mediji.

Predviđen je i sastanak Vučića sa predsjedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog Parlamenta Dejvidom Makalisterom (David McAllister), a predviđeno je da razgovore o eurointegracionom putu Srbije nastavi i sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem (Varhelyi).

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da će osnovna tema razgovora predsjednika i evropskog komesara biti ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan, koji bi Evropska komisija trebalo da predstavi početkom oktobra.

Autor: Srna