Viljareal osvojio Ligu Evrope nakon penal maratona

Sport

Možda to nije bila najveća utakmica koja je odigrana u finalu ovog takmičenja, ali neizvjesnosti nije nedostajalo. Nije prvo poluvrijeme finala Lige Evrope donijelo baš veliki broj onih pravih prilika, a opasnosti je bilo na obje strane.

Nakon 1+:1 u regularnom toku, bilo je čak 11:10 poslije penala,a tragičar je David de Hea golman Mančestera koji je jedini do 22 igrača na terenu promašio penal.

Viljareal je poveo u 29. minuti. Centaršut iz slobodnjaka u šesnaesterac je uputio Daniel Pareho (Parejo), a Džerad Moreno (Gerard) je bio neumoljiv za 1:0.

Španci su pametnom igrom priveli kraju prvo poluvrijeme, ali nastavak nije bio baš obećavajući.

Nakon nekoliko opasnih situacija Mančester je poravnao. Edison Kavani (Cavani) je hladnokrvno pogodio iz blizine za 1:1. Provjeravano je da li je bio ofsajd i na kraju je pokazano na centar.

Bio je bolji Mančester do kraja, uz opasne kontre Viljareala, ali ostalo je 1:1, pa se krenulo u produžetke.

Prvih dodatnih 15 minuta donijelo je dosta opreznu igru, pa nije bilo ni nekih velikih prilika. Tek nekoliko slabašnih pokušaja, posebno kada se uzme u obzir da se radi o finalu jednog evropskog takmičenja.

Najveće uzbuđenje drugog produžetka bilo je vezan za VAR. Gledalo se je li bio penal za Viljareal u 115. minuti, ali najstrožija kazna nije dosuđena.

Na kraju je stigla penal lutrija.

Autor: Avaz.ba