Uznemirujući snimak brutalne tučnjave djevojčica: Mučki se udaraju, vršnjaci navijaju

Svijet Vijesti

Video još jednog stravičnog vršnjačkog nasilja pojavio se na Twitteru, a korisnica koja ga je objavila, navodi da se sve dogodilo ispred jedne osnovne škole u Smedrevskoj Palanci, piše Telegraf.rs.

Na snimku se vidi kako se dvije tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju. Među njima je bilo i onih koji su željeli da se pridruže tučnjavi, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

– Roditelji, društvo… Nemam adekvatnu riječ kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci – napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola “Heroj Radmila Šišković”, ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

– Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 sati došlo je do tučnjave učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu “Heroj Radmila Šišković”. Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamjerne i neprimjerene – navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbjedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

Autor: Avaz.ba / Telegraf.rs