Uz suze i tišinu, tijelo mladića ispraćeno iz Banje Luke: Volimo te, Davide

Članovi grupe “Pravda za Davida” okupili su se jutros kako bi ispratili iz Banje Luke posmrtne ostatke Davida Dragičevića koji su ekshumirani prije dva dana kako bi, na zahtjev porodice, bili prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji. Tokom ispraćaja čuli su se plač i poruke “Volimo te, Davide”.

Osim pratnje pogrebnog vozila s posmrtnim ostacima od Banje Luke do Bosanske Gradiške, odnosno granice Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, organizirali su i prijevoz u austrijski grad Vejner Nojštad, gdje će ponovo biti ukopan.

Član grupe “Pravda za Davida“ Ozren Perduv kaže da je Davidov “odlazak“ poraz demokratije i društva u kojem živimo. Najavljuje da će, i pored svega, nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubistva ovog 21-godišnjeg mladića.

-I dalje ćemo tražiti odgovor na pitanje – ko je ubio Davida i zašto se slučaj zataškava – rekao je Perduv.

Na Facebook stranici “Pravde za Davida“ naveli su da “Đakac odlazi iz geta, a da nije dočekao istinu”.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u “zločinačkoj državi“.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Slučaj nije do kraja rasvijetljen.

Autor: Avaz