Upao starici u kuću, pretukao je pa joj ukrao lančić

Tridesetosmogodišnji A.A. iz Zenice uhapšen je zbog sumnje da je pretukao a potom opljačkao staricu V.Lj.

Naime, juče oko 20,50 sati policiji je prijavljeno da je u ulici Zvečajska, Grad Zenica, od strane nepoznatog lica izvršeno razbojništvo nad starijom ženskom osobom inicijala V.Lj.

Kako je uviđajem utvrđeno, razbojništvo je izvršeno na način da je nepoznato lice ušlo u unutrašnjost kuće, te uz pomoć fizičke snage oborilo V.Lj. na pod, zadavši joj nekoliko udaraca nogom, od koje je tom prilikom sa vrata otrgnulo zlatni lančić, nakon čega je pobjeglo u nepoznatom pravcu. Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela V.Lj. je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Brzom intervencijom policije, u 22,00 sati, u ulici Bistua Nuova, pronađen je A.A (38) koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio navedeno razbojništvo. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela otuđeni lančić prodao ženskoj osobi B.A., iz Zenice, koja je locirana i kod koje su službenici Odsjeka krimninalističke policije pronašli otuđeni predmet.

Uhapšeni je zadržan u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, a u toku dana bi trebalo da bude predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Autor: Nezanvisne novine