Uhićen otac napadača s Markovog trga, u kući našli dvije puške, prigušivače i metke

Svijet Vijesti

POLICIJSKA uprava Sisačko-moslavačke izvijestila je jutros o uhićenju i zaplijeni oružja u mjestu Kletište u jednoj kući.

Podsjetimo, jučer je izvršen pretres u kući u kojoj je živio napadač na policajca na Markovom trgu, u mjestu Kletište. Fotoreporteri su snimili kako se iz kuće iznose određeni predmeti.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je jutros u emisiji U mreži prvog kako su u kući kod Kutine, u kojoj je živio 22-godišnji Danijel Bezuk, našli veću količinu oružja i streljiva.

Na pitanje radi li se o legalnom oružju Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje se ne može legalno posjedovati. Najavio je da će policija danas izvijestiti o pronalasku oružja.

Uhićen muškarac zaplijenjeno 1169 komada streljiva

Policija danas javlja o zaplijeni više komada oružja i streljiva.

“Jučer je po nalogu suda, na dvije adrese u mjestu Kletište i na jednoj adresi u mjestu Krajiška Kutinica na području Kutine, obavljene su pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 59-godišnjak s područja Kutine. Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva.

Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uhićen je i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke”, priopćili su iz policije.

Uhićeni 59-godišnjak je otac Danijela Bezuka. Za sada još nema potvrde je li i 22-godišnjak jučerašnji napad počinio očevim ilegalnim oružjem.

Autor: Index.hr