Uhapšeni vozač koji je udario u policijsko vozilo je 19-godišnjak iz Goražda

Vozač koji se prvobitno oglušio na naredbe policajaca na Ilidži, a potom je udario u policijsko vozilo u Pazariću, je identifikovan i lišen slobode. Radi se o J.B, rođenom 2000. godine u Goraždu, gdje je i nastanjen – potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija

– J.B. je dovezen u prostorije MUP-a KS i u toku je kriminalistička obrada, nakon koje će biti predat Tužilaštvu KS – dodala je Kuldija. 

Tri policajca povrijeđena su jutros nakon što je vozač automobila odbio zaustaviti svoje vozilo u Hadžićima s kojim se, potom, zabio u patrolni automobil u Pazariću. Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila lakše, a jedan teže tjelesne povrede. 

– Policijski službenici Policijske stanice Ilidža jutros u 03.30 sati pokušali su zaustaviti jedno putničko motorno vozilo koje se nije zaustavilo na znak policijskih službenika i nastavilo je kretanje u pravcu Hadžića, a zatim u pravcu Pazarića. Za tim vozilom su se uključili ostali policijski službenici koji su nastavili potragu, kojom prilikom je vozilo u mjestu Resnik udarilo u policijsko vozilo koje se prevrnulo – podsjetila je Kuldija.

Autor: Fena