Ubio se nakon proslave 18. rođendana: Prije deset mjeseci usmrtio muškarca pa se objesio u šumi

Zadar je šokirala vijest o tragičnoj smrti maturanta koji je počinio samoubistvo u nedjelju na svoj 18. rođendan.

Priča je tim tragičnija što je riječ o mladiću koji je samo deset mjeseci ranije prijavljen zbog nanošenja teških povreda glave, zbog kojih je 44-godišnji Zadranin Marin Tičić preminuo u zadarskoj Općoj bolnici nakon što je upao u duboku komu.

Što je bio motiv obračuna tada učenika trećeg razreda zadarske srednje škole i 44-godišnjaka službeno nije bilo poznato. Incident se odigrao na Autobuskoj stanici u Zadru, dok su učenici koji žive u prigradskim mjestima čekali autobus za povratak kućama.

Navodno je 17-godišnjak htio “vratiti” šamar koji mu je 44-godišnjak dao nekoliko dana prije jer mu se s prijateljima navodno smijao. Mladić ga je dan kasnije dočekao i udario u glavu, nakon čega je Tičić umro četiri dana kasnije. Iako se cijelo vrijeme navodilo da je maloljetnik u obračunu kao oružje koristio bokser, policija je to demantirala.

Prema rezultatima službene istrage, Tičić je nakon udarca 17-godišnjaka pao i udario glavom o tlo, pri čemu je zadobio prijelom baze lubanje. Inače se, koliko je poznato, liječio od ovisnosti i bio je iznimno krhke konstitucije.

Rezultati obdukcije pokazali su da je do smrti došlo zbog udarca glave u podne betonske ploče, što su tada potvrdili i u Županijskom državnom odvjetništvu. Maloljetnik je zadržan u pritvoru do 30 dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

U međuvremenu je uspješno nastavio školu i upisao četvrti razred. Trpio je zbog nesretnog događaja, no na njemu se to nije moglo primijetiti. U školi tvrde da je cijelo vrijeme bio pod stručnim nadzorom psihologa te ostalih osoba odgovornih za njega u školskom sistemu.

U školi nitko nije mogao naslutiti što se zapravo sprema. Zadnjih pet dana mladić se smijao i zabavljao kao i njegovi vršnjaci. Iako mu je službeni rođendan kojim je slavio punoljetnost bio dva dana ranije, zabavu je odlučio organizirati u subotu. Pozvao je društvo u porodičnu kuću i sve je bilo u redu do nekih sat vremena poslije ponoći. Mladić je iznenada nestao sa zabave i nitko ga nije mogao pronaći. Nakon nekoliko sati potrage uslijedio je šokantan prizor. Mladića su pronašli u obližnjoj šumi – obješenog.

Autor: Avaz.ba / Slobodna Dalmacija