Ubica dugo je planirao zločin: Porodicu šokiralo oproštajno pismo

Slavoljub Ivković (58), koji je u nedelju uveče ubio suprugu Jelicu, a potom se objesio, dugo je planirao zločin.

To potvrđuju nezvanična saznanja da je ostavio oproštajno pismo u kome je izrazio posljednju želju da mu vječna kuća bude na groblju u Vlasotincu (Srbija). Ti navodi su promijenili namjeru porodice da ga sahrani u rodnom selu Brezovica, gdje je u novosagrađenoj vikendici, sa više udaraca, najvjerovatnije metalnim kliještima u glavu ubio ženu, a onda se objesio.

Pismo je, navodno, pronašao Slavoljubov i Jeličin sin Aleksandar kraj novca koji mu je otac nedavno povjerio na čuvanje. Kada je prodao lovačku pušku Slavoljub je sinu rekao gdje će ostaviti novac, ali je Aleksandar pored para koje je namjeravao da iskoristi za pripremu sahrane našao parče papira sa očevim posljednjim obraćanjem porodici.

Sadržaj tog pisma nije poznat, ali se spekuliše o tome da je Slavoljub u njemu pokušao da nađe opravdanje za svoje namjere, izvinjavao se porodici i navodno poručio sinu da mu čuva sedmogodišnjeg unuka Iliju, koga je, kao i Jelica, neizmjerno volio.

– Oni su u vikendicu uglavnom odlazili sa unukom, ali sam čuo da tragičnog dana Slavoljub nije želio da ga povede. I to govori da je tamo krenuo sa planom da ubije ženu i sebe. Navodno je bio mnogo ljubomoran i zbog toga je stalno maltretirao suprugu, ali se na njoj tako nešto nikada nije primjećivalo. Zbog djece je sve godinama vješto skrivala. Plašila se toga šta bi mogao da učini ako bi ga prijavila policiji – priča jedan od komšija Ivkovića u vlasotinačkom naselju Manastirište gdje ova porodica ima kuću i auto-perionicu, prenosi “Srbija Danas“.

Top