U petak Dan žalosti u USK na dan dženaze trojici mladića

BiH Vijesti

Vlada Unsko-sanskog kantona danas je donijela Odluku o proglašenju Dana žalosti u petak, 29. januara, zbog dženaze i ukopa trojice tragično stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći.

Tarik Pandžić, Armin Čajić i Tarik Muhamedagić smrtno su stradali u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak iza 18 sati u cazinskom naselju Šepići.- Službenici Policijske stanice Cazin koji su upućeni na mjesto nesreće, utvrdili su kako su u nesreći učestvovali putničko motorno vozilo Fiat i teretno vozilo – ralica za čišćenje snijega. Dva lica iz putničkog motornog vozila su smrtno stradala odmah na licu mjesta, dok je treće lice sa teškim povredama hitno prevezeno u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Nažalost, u toku jučerašnjeg dana dobili smo informaciju i da je treća osoba iz putničkog motornog vozila preminula – izjavio je načelnik Ureda komesara u Upravi policije USK Suad Prošić.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona i dalje provodi istragu o uzrocima tragične nesreće, tako da zvaničnih informacija još nema. Pretpostavlja se kako je nesreću u kojoj su stradala dvojica osamnaestogodišnjaka i dvadesetogodišnjak iz Cazina uslovila i magla, odnosno zimski uslovi za vožnju na putu.

Dženaza – namaz i ukop stradalih mladića bit će obavljeni u petak, 29. januara u Cazinu, nakon džuma – namaza.

Autor: Fena