U Meksiku gorio ocean, izbio požar u podvodnom cjevovodu (VIDEO)

Svijet Vijesti

U PETAK je ugašen požar na površini oceana zapadno od meksičkog poluotoka Yucatan, objavila je državna naftna kompanija Pemex, navodeći kako je incident uzrokovalo curenje plina iz podvodnog cjevovoda.

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke vatrene stihije koja je sukljala iz vode i nalikovala na rastopljenu lavu. Korisnici mreža su je prozvali “vatrenim okom” zbog njenog kružnog oblika, piše Reuters.

Kompanija Pemex je navela kako je trebalo više od pet sati da se požar u potpunosti ugasi.

Nije poznato što je gorjelo na površini oceana

Vatra je krenula u podvodnom cjevovodu Pemexove naftne platforme Ku Maloob Zaap, najvažnije u toj tvrtki. Kompanija je navela kako u incidentu nije bilo ozljeđenih i da je pokrenula istragu o uzroku požara.

Angel Carrizales, voditelj meksičke regulatorne agencije ASEA, napisao je na Twitteru da požar “nije izazvao nikakvo izlijevanje”, no nije objasnio što je to onda točno gorjelo na površini oceana.

Naftna platforma Ku Maloob Zaap najveći je Pemexov proizvođač sirove nafte i proizvodi više od 40% od gotovo 1.7 milijuna barela dnevne proizvodnje.

“Postrojenje Ku Maloob Zaap pogodila je jaka oluja i kiše“, navodi se u izvješću o incidentu u koji je imao uvid izvor Reutersa.

Autor: Index.hr