U BiH jutros oblačno, od sredine dana u Bosni susnježica i snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša pada na cijelom sjeveru BiH.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 3, Ivan-sedlo 6, Livno i Zenica 7, Jajce i Sarajevo 8, Bugojno, Prijedor i Tuzla 9, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 10, Brčko, Drvar, Gradačac, Grude, Stolac i Trebinje 11, Mostar 12, Bihać i Neum 14.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 2Pa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje usloviti zahlađenje i padavine u cijeloj BiH. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tokom noći na utorak. Bez snijega će biti u sjevernim područjima Bosne.

Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro će biti slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok, umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva će biti najtopliji dio dana. Temperatura zraka između 7 i 14 stepeni. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju. 

U Sarajevu danas će biti oblačno. Prvo će padati kiša. U poslijepodnevnim satima kiša će preći u susnježicu, zatim i u snijeg koji bi padao tokom noći na utorak. Prijepodne temperatura zraka između 7 i 10 stepeni. U drugoj polovini dana temperatura u opadanju, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Autor. Fena