Tuzla: Migrant udario ženu dok je prodavala povrće (VIDEO)

BiH Vijesti

Danas je u naselju Sjenjak u Tuzli oko 14:45 sati zabilježen incident u kojem je učestvovao migrant kako nezvanično saznajemo porijeklom iz Alžira

Danas je u naselju Sjenjak u Tuzli oko 14:45 sati zabilježen incident u kojem je učestvovao migrant kako nezvanično saznajemo porijeklom iz Alžira. Naime, on je fizički povrijedio ženu inicijala F.A. (1955) iz Tuzle nakon čega je prevezana u UKC Tuzla gdje će joj biti pružena pomoć i konstatovan stepen povreda. Odmah nakon incidenta uslijedila je intervencija službenika PS Istok – PU Tuzla koji su lišili slobode nasilnika i o svemu obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona. ‘Nakon lišavanja slobode i migrant se također žalio na bolove zbog navodno tuča u kojima je učestvovao od radnije pa je i on upućen u UKC Tuzla na ljekarski pregled. Sve daljnje mjere i radnje u vezi ovog slučaja poduzet će OKP PU Tuzla u saradnji sa dežurnim tužiocem’ – kazala je za Tuzlanski.ba glasnogovirnica Uprave policije MUP-a TK, Amra Kapidžić.

Očevidci ovog incidenta koji se dogodio u naselju Sjenjak tačnije “D blok” kako je prije nego što je snažno udario ženu koja je prodavala povrće i druge prehrambene artikle probleme pravio i zapslenicima u marketu ‘Bingo’. ‘Bio je vidno pod uticajem nekih opijata (alkohol ili neka droga), u potpunosti je bio rastrojen i ponašao se agresivno. Snimao sam kako bi pokazao njegovo ponašanje ne sluteći da će upotrijebiti silu na ovakav brutalan način, čim je to učinio, savladan je do dolaska policije’.

Autor: Tuzlanski.ba