Trump održao skupove u Floridi: Biden će uništiti Floridu, moj plan će uništiti virus

Svijet Vijesti

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je u sklopu predizborne kampanje boravio u Sjevernoj Karolini i na Floridi, jednima od saveznih država u kojima ishod predsjedničkih izbora nije “unaprijed” poznat, te je poručio okupljenima da su Bidenovi planovi opasni za američku ekonomiju.

“Ako želite spasiti Ameriku, morate glasati”, rekao je tisućama okupljenih pristaša u zračnoj luci u Jacksonvilleu u Floridi.

Trump: Bidenov će plan uništiti Floridu

Ustvrdio je da je Biden previše lijevo za Amerikance te je upozorio da bi demokratski planovi za borbu protiv koronavirusa ugrozili ekonomiju.

Kritičari navode da Trump nije predstavio nacionalnu strategiju za borbu protiv koronavirusa, koji je usmrtio više od 200 tisuća ljudi u SAD-u, najviše na svijetu. Trump tvrdi da će cjepivo uskoro biti dostupno te je brzo ukinuo restrikcije nakon karantene u proljeće, koja je prouzročila veliko povećanje stope nezaposlenosti.

“Bidenov će plan uništiti Floridu”, rekao je Trump. “Moj će plan uništiti virus”, dodao je.

Ranije je u Charlotteu u Sjevernoj Karolini potpisao dvije izvršne uredbe, uključujući jednu kojom želi osigurati da građani s postojećim zdravstvenim problemima zadrže osiguranje.

Prema anketama Amerikanci više vjeruju Bidenu po pitanju zdravstva
Trumpova administracija želi dokinuti tzv. “Obamacare” kojim je, između ostalog, uvedeno da osobe s postojećim zdravstvenim problemima ne plaćaju skuplju policu zdravstvenog osiguranja.

Amerikanci, pokazuju nacionalne ankete, više vjeruju Bidenu nego Trumpu po pitanju zdravstva, za razliku od ekonomije.

Autor: Hina