Tom Kruz otkriva kako je snimljen nastavak kultnog Top Gana

Bomber jakne, Rej Ban naočare, previše testesterona u kombinaciji sa brzim avionima, film “Top Gan” jednostavno nije moga da omane. Kada se pojavio 1986. godine ovaj film je lansirao Tom Kruza među najveće holivudske zvijezde a poslije puno odlaganja, on je snimio nastavak filma koji stiže u bioskope sljedećeg juna.

Tom Kruz je u međuvremenu postao pravi akcioni heroj a upravo o tome priča u specijanom trejleru o snimanju filma.

Nakon više od 30 godina služenja u mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pit “Maverik” Mičel (Tom Kruz) je tamo gdje i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbjegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvijek spustilo na zemlju. Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije vidio, Maverik srijeće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak “Ruster”, sin Maverikovog pokojnog prijatelja, oficira za presrijetanje radara, poručnika Nika Bredšoa, zvanog “Gus”.

Suočavajući se sa neizvjesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahtijeva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

Autor: Blic.rs