The Rock se žestoko obrušio na Trampa: Gdje se nalaziš?

Kanadsko-američki glumac i producent Dvejn Džonson (Dwayne Johnson), poznatiji kao The Rock (48), penzionisani profesionalni hrvač, koji se osam godina bavio tim sportom prije nego je uplovio u glumačke vode, žestoko je kritikovao predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump).

U videu koji je objavio na Instagram profilu optužio je Trampa da nije pokazao saosećanje, nadahnuće, osnaženje ili rukovodstvo u vrijeme krize i protesta širom Amerike.

Kako protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda (George Floyd) pod nazivom “Crni životi su podjednako važni”, kao i “Svi životi su podjednako važni” iz dana u dan sve gori, glumac je postavio Trampu samo jedno pitanje:

-Gde se nalaziš – upitao je The Rock.

Iako nije spomenuo ime predsjednika SAD, evidentno je kome se obraća:

-Gdje je naš lider u ovo teško vrijeme. Ovog puta kada je naša država na koljenima molećiva, povrijeđena, ljuta, frustrirana, u mukama, u prosjačenju i molitvi ispruženim rukama samo želi da budu saslušana – rekao je Dvejn.

Džonson je emotivno govorio više od osam mimuta, a o smrti Džordža Flojda koga je ugušio policajac Derek Čauvin, dok ga je koljenom pritiskao po vratu je govorio samo 21 sekundu.

-Gdje je naš saosećajni lider koji će da stane ispred svoje države koja je sada slomljena na koljenima i da kaže: “Pružam ti ruku, ustani sa mnom. Ne boj se držim te. Čujem te, slušam te”. Ali u ovom eksplozivnom trenutku moramo da naglasimo da su “crni životi” bitni, zato što postoje oni ljudi koji misle da nisu, ili da nisu dovoljno bitni kao “bijeli životi” – zaključio je The Rock.

Autor: Avaz.ba