Teška nesreća na hrvatskom autoputu, vozaču kamiona iz BiH bore se za život

Svijet Vijesti

Sinoć oko 2 sata iza ponoći, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozač kamiona teško povrijeđen, saopćila je policija.

Do nesreće je došlo kada je vozilom austrijskih nacionalnih tablica 24-godišnji austrijski državljanin preticao kamion s prikolicom austrijskih nacionalnih tablica, kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

On svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti te je udario u zadnji bočni dio kamiona, navodi se u saopćenju policije.

Od siline udarca došlo je do zanošenja kamiona i prikolice, slijetanja na zelenu površinu i prevrtanja kamiona, uslijed čega je vozač zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa ispao iz kamiona.

Zbog zadobivenih povreda 53-godišnji vozač je prevezen u Opću bolnicu Nova Gradiška gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede opasne za život, nakon čega je zbog daljnjeg liječenja prevezen u KBC Zagreb, objavila je policija.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu protiv 24-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava, zaključuje se u saopćenju.

Autor: Fokus.ba