Takmičarska komisija: FK Sarajevo šampion

Kako smo i najavili, Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH, na osnovu dokumentacije dobivene od entitetskih vlasti, predložila je Izvršnom odboru NSBiH prekid kompletne sezone. 

Naime, nadležni organi u Republici Srpskoj nisu dali dozvolu za nastavak sezone prije 1. jula, mada je – kako je to istaknuto, i taj datum neizvjestan s obzirom na epidemiološku situaciju u BiH.

Nastavak prvenstva u julu u izmjenjenom formatu nije dobio podršku klubova, jer je samo osam klubova iznijelo identičan stav da je nastavak Premijer lige BiH u tom formatu jedino moguć.

Zaključak Takmičarske komisije NSBiH je da se proglasi prvak BiH (FK SarajevO) te da dva kluba koja ispadaju iz Premijer lige BiH (NK Čelik i FK Zvijezda 09) na osnovu postojeće tabele od 14. marta. 2020.godine, jer je evidentno da su svi klubovi odigrali dvije trećine takmičenja, odnosno svako sa svakim kod kuće i na strani.

Također, raspravljalo se i o eventualnoj završnici Kupa BiH, ali je preovladalo mišljenje “da se igra sve ili ništa”, kao i činjenica da bi parcijalnom pristupom moglo doći do narušavanja takmičenja.Tačku na “i” stavit će Izvršni odbor NSBiH… 

Autor: Avaz.ba