Svađao se sa ženom zbog radova na kući, ali kada je nju dovezao mlađi kolega nastao je pakao

“Svađali su se tog dana zbog radova na kući, ali ne znam šta je dovelo do toga da ubije majku i presudi sebi”, priča Milovan Pavlović (19), koji je ostao bez oba roditelja nakon stravičnog zločina u Crvenoj Jabuci kod Uba (Srbija), kada je u ponedeljak popodne Vlada Pavlović (61) na smrt izbo suprugu Tamaru (41), a potom se objesio.

Seosko domaćinstvo u kom se dogodila porodična tragedija, Pavlovići, koji žive u drugoj kući u Ubu, kupili su prije nekoliko mjeseci i počeli da ga obnavljaju, piše “Blic“.

Na pragu zgrade koja je nekada bila štala, a koju su preuređivali u stambeni objekat, i dalje su svježi tragovi krvi, gdje je Vlada sa više uboda kuhinjskim nožem u grudi i vrat usmrtio 20 godina mlađu suprugu i majku njihovih sinova Milovana (19) i Matije (17).

Potom je telefonom obavijestio ubsku policiju šta je uradio i prije nego što su došli popeo se na tavan objekta i izvršio samoubistvo vješanjem o tavanski prozor, tako da je patrola njegovo tijelo pronašla kako visi na fasadi. Svjedoka zločina nije bilo.

– Brat i ja nismo bili prisutni, svako je bio van sela svojim poslom. Ono što znam, pošto smo razgovarali tokom dana, jeste da su se raspravljali ko će donijeti iz Uba glet masu za radove na zgradi, jer je otac i dan i noć radio na njoj, gotovo nije ni spavao kako bi se domaćinstvo sredilo jer dugo godina u njemu nije niko živio. Majka je prvo rekla da ode on, on je rekao da ne može, a onda je ona rekla da će donijeti sama kada se vrati sa iz firme u kojoj je radila. Posljednje što znam jeste da ju je dovezao jedan kolega iz firme, a kada je on otišao dogodilo se sve to što se dogodilo – nemoćno širi ruke Milovan.

Upavo 15 godina mlađi Tamarin kolega sa posla, kako pričaju Ubljani upoznati u porodične prilike Pavlovića, u posljednje vrijeme bio je povod svađa između supružnika. Naime, kako oni tvrde, Vlada koji je sve vrijeme radio na obnovi domaćinstva u Crvenoj Jabuci, počeo je da sumnja da je Tamara u emotivnoj vezi sa tim mladićem, pa ju je čak i pratio.

Zbog toga, istražni organi pretpostavljaju da je motiv zločina, nakon kog je presudio i sebi, ljubomora.

Komšije Pavlovića u Crvenoj Jabuci, kako kažu, nisu do tragedije ni vidjele ni čule da se supružnici, s kojima su “bili na zdravo”, svađaju. Ni u policiji ne postoje ranije prijave za porodično nasilje između Tamara i Vlade koji su duže od dvije decenije bili u braku.