Superkup Evrope: Sevilli i Bayernu po 3.000 ulaznica za navijače

Sport

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je Sevilli i Bayernu iz Minhena, koji će se sastati u Superkupu Evrope 24. septembra u Budimpešti, odobriti po 3.000 ulaznica za navijače, objavili su španski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Oba kluba dobila su po jednak broj ulaznica za duel na Areni Puskas, a navijači će imati rok da se prijave do 6. septembra. Utakmica bi trebala poslužiti kao test za postepeni povratak navijača na fudbalske stadione u sezoni 2020/21, a odlučeno je da će biti popunjeno 30 posto kapaciteta stadiona u glavnom gradu Mađarske. S obzirom da je kapacitet arene Puskas nešto više od od 67.000 mjesta, to znači da će moći prisustvovati oko 20.000 ljudi.

Stroge javno-zdravstvene smjernice zbog COVID-19 ostaće na snazi ​​za navijače koji dolaze iz Njemačke i Španije, a svi koji doputuju moraće napustiti Mađarsku u roku od 72 sata od završetka utakmice.

Duel pobjednika Lige Evrope Seville i Lige šampiona Bayerna za prvi evropski trofej u sezoni igraće se 24. septembra sa početkom u 21 sat.

Autor: AA / Fokus.ba