STRAVIČNA NESREĆA U KALIFORNIJI: Najmanje 15 ljudi poginulo u sudaru kombija i kamiona

Svijet Vijesti

Najmanje je 15 osoba poginulo u sudaru vozila krcatog putnicima i kamiona u utorak na jugu Kalifornije, priopćio je bolnički centar koji je primio dio žrtava nesreće

Mislimo da je u SUV vozilu koje se sudarilo s teretnom poluprikolicom punom šljunka bilo 27 putnika, rekla je Judy Cruz, šefica hitnog odjela u bolnici El Centro, blizu meksičke granice. Svi putnici bili u ilegalni migratni iz Meksika.

Po njezinim riječima, najmanje je 14 putnika umrlo na mjestu nesreće, a jedna po prijemu u bolnicu, na čiji je hitni odjel primljeno još šest osoba.

Najmanje je pet žrtava nesreće, koja se dogodila u još nerazjašnjenim okolnostima, evakuirano helikopterom u druge bolnice u okolici, dodala je Cruz na internetskoj press konferenciji.

Kalifornijski policajac Jack Sanchez je na upit USA Today rekao da je SUV koji je sudjelovao u nesreći bio Ford Expedition, model koji može primiti najviše osam putnika.

Spasilačka služba priopćila je da se nesreća dogodila nešto poslije 6.00 sati po lokalnom vremenu na nacionalnoj cesti 115 blizu Holtvillea, desetak kilometara sjeverno od američko-meksičke granice.

Vozač kamiona zadobio je višestruke povrede, navodi policija.

Autor: Slobodna-bosna.ba