Stravična nesreća u Hrvatskoj: Troje mlađih putnika iz BMW-a ispalo iz vozila

Svijet Vijesti

U teškoj saobraćajnoj nesreći u nedjelju u hrvatskom gradiću Čazma kod Bjelovara, teško je ozlijeđeno pet mlađih osoba, a uzroci su neprilagođena brzina, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Nesreća se dogodila jutros oko 7:12, kada je 23-godišnji mladi vozač pod uticajem alkohola upravljao automobilom BMW-om, bjelovarskih registracija kroz Gornji Draganec, prigradsko naselje Čazme.

Izlaskom iz zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja po mokroj cesti, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i točkovima zahvatio travnatu bankinu. Pritom je došlo do zanošenja vozila po cesti i slijetanja na nogostup i travnatu površinu.

Prednjim dijelom vozila udario je u metalno-žičanu ogradu jedne kuće te se vozilo zarotiralo za 180 stepeni i udarilo zadnjim dijelom u betonski zidić, a bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Vozilo se višestruko prevrnulo po metalnoj ogradi i zaustavilo u dvorištu kuće.

Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, a jedino je putnik na prednjem sjedištu bio vezan sigurnosnim pojasom, saopćila je policija.

Troje putnika koji nisu bili vezani na stražnjem sjedalu od siline udara su ispali iz automobila.

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu.

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće radi analize na prisutnost alkohola, ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu.

Kako se doznaje, troje mladih je teško ozlijeđeno, ali prema posljednjim informacijama nisu životno ugroženi. Imaju prelome ruku i nogu. Stanovnici kuće u koju su se zabili BMW-om uskočili su im u pomoć te pozvali Hitnu i policiju.

Autor: Fokus.ba