STRAŠNA TRAGEDIJA U DOBOJU: Nakon što su savladali požar, vatrogasci uočili ugljenisano tijelo

BiH Vijesti

Ugljenisano tijelo Mihneta O. (48) pronađeno je u srijedu u kući u dobojskom naselju Kotorsko, saznaju “Nezavisne novine”.

Kako je potvrđeno za “Nezavisne novine”, ugljenisano tijelo muškarca pronađeno je prilikom gašenja požara na kući koja je u vlasništvu njegovog brata, a u kojoj je nesretni Mihnet O. živio sam.

“Prema prvim informacijama, sve ukazuje na to da je osoba koja je nastradala u požaru najvjerovatnije sama prouzrokovala požar te da je zapalila sebe i kuću. Radi se o osobi koja je imala psihičke poteškoće. Zasad dokazi govore da je u pitanju samozapaljenje, ali ipak sve će biti jasnije kada se u potpunosti završi policijski uviđaj, nakon kojeg ćemo biti sigurni u pravi uzrok”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Prema njegovim riječima, vatru je prvo uočio komšija i vatrogasci su brzo stigli i lokalizovali požar koji se nije proširio na druge objekte.

Ugljenisano tijelo muškarca tokom gašenja pronađeno je u prizemlju kuće.

U gašenju su učestvovali vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, kao i vatrogasci iz Kotorskog.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Doboj, slučaj im je prijavljen u 15.30, a tijelo M. O. pronađeno je u prizemlju kuće koja je izgorjela u požaru u dobojskom naselju Kotorsko.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a uviđaj je nastavljen i drugi dan nakon požara”, naveli su iz PU Doboj.