Stao zbog kvara i otvorio vrata. Pokupio ga jureći automobil. Poginuli mladići imali su 26 i 27 godina

Svijet Vijesti

Vozač Mitsubishija (26) stao je kako bi otklonio kvar. Ostavio je otvorena vrata. Volkswagen je vozio 27-godišnjak. Naletio je na otvorena vrata Mitsubishija i odvalio ih zajedno sa mladićem. Obojica su poginula.

U saobraćajnoj nesreći jučer su u mjestu Vrbnik kraj Knina u 23.20 sati smrtno stradali 27-godišnjak i 26-godišnjak, oba vozači, dok je 23-godišnjak zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život.

Do saobraćajne nesreće na cesti Oklaj – Vrbnik, gdje je uviđaj obavljen uz rukovođenje zamjenika županijskog državnog tužioca iz Šibenika i ovlaštenog sudskog vještaka za saobraćaj, došlo je na način da je 27-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom Volkswagen, šibenskih registarskih oznaka, usljed neprilagođene brzine kretanja u odnosu na osobine i stanje ceste, na ravnom i neosvijetljenom dijelu ceste naletio na osobni automobil Mitsubishi, odnosno na otvorena vrata Mitsubishija i 26-godišnjeg vozača koji je stajao pored vrata s obzirom na to da je u tom trenutku 26-godišnji vozač Mitsubishija zaustavio svoj osobni automobil na sredini kolnika pokušavajući otkloniti nastali kvar.

Od udara je vozač Volkswagena odvaljenim vratima zahvatio 26-godišnjeg vozača Mitsubishija i zatim sletio van kolnika i udario u suhozid. Na mjestu događaja su smrtno stradali 27-godišnjak i 26-godišnjak, oba vozači osobnih vozila, dok je 23-godišnji putnik iz Volkswagena zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život, te je nakon ljekarske obrade u OB Knin prebačen u KBC Split na daljnje liječenje.

Autor: Slobodna-bosna.ba