Štakori im skaču po hrani: ‘Tu trgovinu smo odmah zatvorili’

Poznati japanski trgovački lanac FamilyMart zatvorio je svoju trgovinu u Tokiju i ispričao se nakon što su se internetom proširile dvije video snimke štakora koji trče po rashladnim vitrinama i policama s hranom.

-Najiskrenije se ispričavamo našim kupcima. Ovo smo shvatili ozbiljno, trgovina će biti zatvorena sve dok ne uništimo su kontaminiranu robu i provedemo deratizaciju. Hoćemo li je i kad ponovno otvoriti ovisit će o sanitarnim uvjetima, kažu iz FamilyMarta, inače cijenjenog lanca koji u Japanu ima 14.000 trgovina.

Kako piše Guardian, ovo nije prvi incident vezan uz ispravnost hrane u Japanu. U veljači je FamiylMart morao otpustiti jednog djelatnika kojeg su nadzorne kamere snimile kako liže hranu. Istog je mjeseca trgovački lanac Seven Eleven otpustio dvoje zaposlenika koji su pljuvali u lonac s ribom.

Također u veljači snimljen je i kuhar u sushi restoranu Kura Sushi kako baca porciju ribe u kantu za smeće, a onda ju vadi iz kante i vraća na kuhinjsku radnu ploču.

O ožujku je lanac restorana Ootoya na jedan dan zatvorio 350 svojih objekata zbog kriznog team buildinga. Učinili su to nakon što je iscurio video na kojem jedan njihov maskirani djelatnik, gol od pasa na niže, pleše po kuhinji restorana.

Autor: 24sata.hr