Šta je sportsko klađenje uživo i kako funkcioniše

Magazin

Ukoliko vam je poznato tradicionalno sportsko klađenje kada popunjavate tikete u kladionici, sigurno će vas zainteresovati i njegov nasljednik, nevjerovatno dinamična disciplina koja se zove klađenje uživo. Osim dinamičnosti klađenje uživo omogućilo je dodatne prednosti za one koji ga praktikuju.

Još prije čitavu deceniju kladionice su uvidjele potencijal online klađenja, što rezultiralo pojavom uživo klađenja – dinamične igre koja zahtjeva da čitavu utakmicu ispratimo, koristeći se različitim takikama kako bismo osvojili što veći dobitak. Kao dodatak igri kladionice su dodale i tipovanje. Kada su u pitanju kladionice i tipovanje 1xbet iskustva su prilično pozitivna, s obzirom da je riječ o jednoj od vodećih online kladionica.

Prednosti klađenja uživo – kako profitirati iz trenutka u trenutak

Prva prednost uživo klađenja je da od momenta kada ste uživo plasirali određenu opkladu, kvote će se kretati u povoljnom smjeru za vas sve dok ne dođe trenutak kada će se to izmijeniti.

Dakle, ukoliko gledajući utakmicu zaključite da su timovi neefikasni, da se igra previše oprezno i sporo, i u poluvremenu ste se opkladili da neće pasti više nijedan gol na meču, po određenoj kvoti, ta kvota će ići prema dole kako minuti budu odmicali. Ako gola ne bude bilo, to praktično ide u vašu korist jer na taj način posle određenog vremena sami možete pokriti svoj ulog.

Klađenje uživo je dosta uzbudljivije od klasičnog. Jednostavno sve vrijeme morate biti u pripravnosti, kreirati taktike, koristiti se kombinatorikom i biti pažljivi. Ovo je velika prednost za one koji zaista uživaju u igri više nego što su koncentrisani na konkretan cilj.

Kako izgleda klađenje uživo kroz praktičan primjer?

Evo primjera koji objašnjava kako funkcioniše igra kojoj rijetko koji kladioničar odoli.

Sitacija izgleda ovako: kladili ste se da neće biti više nijednog gola na utakmici po kvoti 3.00. Nakon 15ak miniuta igre kvota, primjera radi, ide prema dole na 2.70. Vi prodajete svoju kvotu od 3.00 nekome za 2.70 i razlika od 0.30 pripada vama. U zavisnosti koliko možete da ulažete, toliki je i profit.

Međutim, s obzirom da je riječ o igri na sreću, čitava ova “sigurna” opklada može pasti u vodu ukoliko se gol na utakmici desi previše rano, odnosno ako preduhitri kreiranje vaše opklade.

Cake koje se primjenjuju tokom klađenja uživo

Ljubitelji ove igre su se bavili statistikom i posmatranjem kvota, te se prema njihovim zaključcima najviše isplati klađenje na određeni događaj tokom poluvremena. Ne postoji konkretan razlog za to, osim činjenice da ljudi tokom trajanja utakmice više prate, nego što se klade, pa onda klađenje ostave za poluvrijeme, te tada dolazi i veći priliv ponuda a samim tim i novca.

Takođe, taktika “vađenja” se ne preporučuje ni u kom slučaju. Njoj se obično pribjegava u situaciji kada ste prije meča uplatili novac na određen tim, koji potom gubi u igri, na šta vi reagujete tako što pokušavate da vratite svoj novac time što ćete se sad kladiti na tim koji je poveo, odnosno koristeći taktiku “vađenje”.

Na ovaj način možete samo izgubiti dodatni novac, pokušavajući da pokrijete prvobitni ulog, a i vaša druga opklada može da propadne ako dođe do neriješenog rezultata.

Strategije koje se koriste za klađenje uživo

Kao i u svakoj disciplini sportskog klađenja, tako i u klađenju uživo postoje određene strategije koje se mogu primenjivati i koje mogu biti prilično plodonosne onda kada se upotrijebe na pravi način. Evo nekih.

  • Više od 0.5 golova prvo poluvrijeme: strategija koja se pokazala vrlo efikasnom kod velikog broja igrača. Poenta ove strategije je u strpljivosti. Ukoliko do 20-25 minut prvog poluvremena fudbalske utakmice rezultat bude 0-0, onda se igra više od 0.5 golova u prvom pouvremenu.
  • Gol u poslednjih 20 minuta meča: slična strategija kao prethodna, s tim što se ovdje kladi da će bilo koja ekipa postići pogodak u poslednjih 20-tak minuta utakmice.

Ako vas je zainteresovala ova igra, vrlo je vjerovatno da će vam brzo ući pod kožu, jednom kada počnete sa klađenjem uživo, klasično postaje spora verzija omiljene zabave.