Spašen deveti dječak, spasilac objavio jezivu snimku iz pećine

Ronioci i spasioci krenuli su s trećom akcijom spašavanja koja bi mogla biti konačni pokušaj izvlačenja preostale četvorice zarobljenih dječaka i njihovog trenera u pećini na Tajlandu.

Prvih 19 mornaričkih specijalaca ušlo je u pećinu jutros u 10.08 po lokalnom vremenu (4:08 po našem), a ostatak bi trebao ući danas tokom dana, javlja Guardian.

Jučer je završio još jedan dan akcije spašavanja nakon što su još četiri dječaka izvedena iz poplavljene pećine u Tajlandu.

Kako javlja CNN, deveti dječak je spašen iz pećine. Pozivaju se na izvor iz tajlandske vojske koji je uključen u spašavanje, a koji je rekao i kako se dječaku pruža medicinska pomoć na licu mjesta.

Ukupno je spašeno devet dječaka, a trener i još tri dječaka ostali su u pećini Tham Luang.

Elon Musk, koji je ponudio pomoć u spašavanju dječaka objavio je video iz pećine, koji pokazuje koliko su teški uvjeti u njoj.

Musk je bio pripremio malu podmornicu koju je poslao na lokaciju u Tajlandu, za svaki slučaj, ako spasiocima bude potrebna. Kako piše Guardian tim spasioca mu je zahvalio ali i ljubazno poručio kako ta podmornica ne odgovara uvjetima u pećini.

U međuvremenu Musk je podijelio ovaj video koji pokazuje koliko su teški uvjeti u kojima rade spasioci:

Just got back from Cave 3

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Top