Španija izbjegla poraz u Njemačkoj u šestoj minuti nadoknade, Rusija bolja od Srbije

Sport

Utakmicama prvog kola večeras je započela Liga nacija, a tokom uvodnog dana nove sezone odigrano je 10 utakmica.

Derbi dana odigran je u Štutgartu gdje su se sastali Njemačka i Španija, a konačan rezultat je bio 1:1. Meč se igrao u okviru Lige A.

Selektori dvije reprezentacije prilično su kombinovali sastav, pošto nisu bili kompletni i neki od igrača bili su pošteđeni za ovo okupljanje.

U takvoj konstalaciji snaga bolje je počeo domaći tim koji je došao u vodstvo golom Time Wernera iz 51. minute. Nijemci su odigrali lijepu akciju, a Werner je pronašao prostor za šut i lijepo pogodio.

Do kraja utakmice i jedni i drugi su imali po nekoliko dobrih prilika, ali su Werner na jednoj, te Rodrigo na drugoj propustili izgledne šanse. No, kada su svi mislili da će rezultatom 1:0 biti završen meč, Jose Gaya je u šestoj minuti nadoknade poravnao na konačnih 1:1.

Derbi Lige B odigrali su Rusija i Srbija, a domaćin je upisao pobjedu bez problema rezultatom 3:1.

Sve golove vidjeli smo u drugom poluvremenu. Dvostruki strijelac za Rusiju bio je Artem Dzyuba, dok je jedan dodao Vyacheslav Karavaev. Jedini gol Srbije postigao je Aleksandar Mitrović u 78. minuti.

U istoj grupi Turska je na svom terenu poražena rezultatom 0:1 od Mađarske, dok je meč Moldavije i Kosova završen rezultatom 1:1. Bez pobjednika okončan je i duel Slovenije i Grčke (0:0).

Liga nacija, prvo kolo:

Liga A:

Grupa 4:

Njemačka – Španija 1:1

Ukrajina – Švicarska 2:1

Liga B:

Grupa 3:

Rusija – Srbija 3:1

Turska – Mađarska 0:1

Grupa 4:

Bugarska – Irska 1:1

Finska – Vels 0:1

Liga C:

Grupa 3:

Moldavija – Kosovo 1:1

Slovenija – Grčka 0:0

Liga D:

Grupa 1:

Farski Otoci – Malta 3:2

Latvija – Andora 0:0

Autor: SCsport.ba