ŠOKANTNA ISPOVIJEST LUISA SUAREZA: “Plakao sam zbog svega što su mi radili!”

Sport

Urugvajski napadač Luis Suarez je treći najbolji strijelac Barcelone u historiji, zabio je 198 golova i odigrao 283 utakmice za “katalonski ponos”. No, preko noći su ga se odrekli, ovog ljeta je prolazio pravi pakao, a sada je iskreno progovorio o tim teškim danima.

Luis Suarez (33) sreću je pronašao u redovima jednog od najvećih protivnika Barcelone, madridskom Atleticu. Bolja bi osveta bila samo da je otišao u Real, ali je i ovako “dovoljno blizu” da svom bivšem klubu zagorča život kad god bude mogao.

Motiva mu neće nedostajati, posebno nakon što je opisao kroz šta je sve prolazio u sedmicama kad je saznao da ga se Barcelona želi riješiti, jer na njega novi trener Ronald Koeman više ne računa.

“Dani do debija za Atletico su bili veoma komplicirani. Plakao sam zbog svega kroz šta sam prolazio, nisam dobro prihvatio odluke Barcelone”, iskreno je priznao Luis Suarez i nastavio:

“Tražili su rješenje da napustim klub, a posebno mi je bilo teško zbog načina na koji su to radili. Postoje stvari koje se nisu znale. Trenirao sam samostalno, a na treningu nisam igrao ni utakmice 11 na 11. Bilo je to potpuno poniženje nakon svega što sam dao Barceloni…”

I Urugvajcu su u Barceloni organizirali oproštajnu konferenciju za medije, a on se tamo slomio i rasplakao na rastanku…

“Bilo je ludo u posljednjih mjesec dana. Neke su stvari procurile u javnost, nešto je bila istina, ali neke su bile izmišljene… To vas sve razljuti i postanete ogorčeni. Ali, onda morate odlučiti, ostati čvrsti i potruditi se kloniti takvih negativnih stvari”, prisjetio se Suarez i ponovio riječi s oproštaja:

“Moram uživati u ovoj fazi, biti zahvalan Barceloni za sve proživljene trenutke. Sanjao sam da ću igrati za Barcelonu. Mislio sam da je to moguće bilo samo na playstationu, ali uspio sam ostvariti svoj san. Barcelona je moj dom…”

Za kraj je Suarez prokomentirao i potez svog prijatelja Lea Messija, koji se od njega oprostio emotivnom porukom na Instagramu.

“Nije me iznenadilo što me Messi javno podržao, jer se veoma dobro znamo. I da, Leo je znao za moju bol i svu patnju kroz koju prolazim”, zaključio je Luis Suarez, koji će nastaviti zabijati u dresu Atletico Madrida.

Autor: Slobodna-bosna.ba