Šok na vikendici kod Tuzle: Žene naišle na leglo zmija u oluku!

Žene su iskoristile lijep i sunčan dan kako bi kod vikendice malo uredile zelenu površinu, kada ih je dočekao šok!

U Tušnju (Tuzla) iznad Rudnika soli jučer se oko 11 sati odvijala prava drama, javlja čitateljka portala Doznajemo i donosi neke pojedinosti.

Žene su iskoristile lijep i sunčan dan kako bi kod vikendice malo uredile zelenu površinu, kada ih je dočekao šok!

Naime, sunce i toplo vrijeme je izmamilo i zmije, koje su izgmizale iz oluka, a bilo ih je veći broj, navodi žiteljka Grada Soli.

– Desilo se to na 2 metra od vikendice, kaže Tuzlanka i dodaje da su iz straha zmije likvidirali.

Međutim, sudeći prema fotografijama koje je objavio ovaj portal, nije riječ o zmijama otrovnicama, već o neotrovnici – smuku.

Inače, smuk (Zamenis longissimus) je najveća bosanskohercegovačka zmija. Može narasti i preko 2 m. Boja tijela je jednolična, sivkastosmeđa bez jasnih šara. Nalazimo ga po livadama i šumskim proplancima do 1500 m/nv (mada mu nije mrsko navratiti i u naseljena mjesta).

Ukoliko ugledate zmiju

Bez panike. Ako ste zmiju uočili na vrijeme (a to je prije nego što ste stali na nju ili se primili za nju rukom), ne bi trebalo biti nikakvih problema. Izbjegavajte kontakt sa životinjom i sve će biti u redu. Nikako ne pokušavajte ubiti, uhvatiti ili odgurnuti zmiju. Na taj način višestruko povečavate vjerojatnost da ćete biti ugriženi!

Top