Skočila sam u more puno ajkula da se spasim od Epstajna, preživjela sam šest mjeseci pakla

Sara Rensom (Sarah Ransome) je šest mjeseci bila zatočena na privatnom otoku američkog multimilionera, pedofila Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein), koji se nedavno ubio u zatvoru. 

Na otoku mu je bila prepuštena na milost i nemilost, ali o tome se usudila progovoriti tek kad je njen mučitelj pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, piše britanski “The Daily Telegraph”.

– Želim da ohrabrim i druge žrtve da progovore – ispričala je novinaru ova 35-godišnja Škotlanđanka, rođena u Južnoafričkoj Republici.

Epstajna je upoznala 2006. u Njujorku, gdje je studirala modu. Bila je mlada i naivna, imala je samo 22 godine i bila je bez novca. I baš tad joj je u jednom noćnom klubu na Menhetnu prišla žena i ispričala joj o “sjajnom tipu” koji će joj pomoći da “ostvari svoje snove”.

– Bio je tako šarmantan i harizmatičan – priča Sara o prvom susretu s Epstajnom.

Nekoliko dana kasnije ponovo joj se javila žena iz kluba i rekla da je Epstajn poziva na svoj privatni otok Litl Sent Džejms.

– Nisam pojma imala da ulazim u gnijezdo stršljenova – kaže Sara.

Nakon toga je završila u Epstajnovom privatnom džetu, gdje je odmah i shvatila da nešto nije uredu.

– Džefri i jedna djevojka su počeli da se seksaju na krevetu. Hardkor seks, tu pred svima nama. Nije bilo privatnosti. I čim sam stigla na otok, počelo je zlostavljanje. Silovao me tri puta dnevno. Obično je počinjalo tako što bi me pozvao da ga izmasiram – rekla je Sara i objasnila da su ona i druge djevojke bile na raspolaganju ne samo Epstajnu već i njegovim gostima.

Dodaje da za šest mjeseci nikada ga nije vidjela da radi.

– Nikada. Bukvalno je po cijeli dan napastvovao djevojke – tvrdi ona.

Sara kaže da je na otoku prvi put upoznala Gislejn Maksvel (Ghislaine Maxwell), bogatu nasljednicu medijskog magnata Roberta Maksvela, koja je podvodila djevojčice i djevojke Epstajnu. Gislejn i Epstajn su više djelovali kao brat i sestra nego kao par.

Epstajn je sve kontrolirao. Po cijelom otoku bile su postavljene kamere za nadzor, pa čim bi se neka djevojka odvojila, odmah su dolazili po nju i vraćali je. Ubrzo više nije mogla da izdrži pakao seks-ropstva i pokušala je da pobjegne.

– Tog dana me silovao triput. U tom trenutku ajkule su mi bile najbolji drugari. Nisam ni razmišljala o opasnosti, mislila sam – dosta je bilo, bježim – prisjetila se Sara dana kad je utrčala u more puno ajkula, riješena da pliva do slobode. Međutim, osiguranje je već vidjelo kuda ona ide, izvukli su je iz vode i vratili.

Kasnije su je odveli u Njujork, gdje je živjela u jednoj od Epstajnovih kuća na Menhetnu zajedno s njegovim drugim žrtvama. Ali djevojkama nije bilo dozvoljeno da se zbližavaju. On je kontrolirao svaki aspekt njenog života. Morala je da smršavi kad bi on to naredio, da ide kod ljekara kad on misli da treba i kod koga on želi.

– Džefri je imao čitavu mrežu ljudi koji su nas kontrolirali – kaže Sara.

Njena agonija završila se početkom 2007., kad ju je Epstajn poslao u Južnoafričku Republiku da mu nađe asistenticu.

Njoj nije padalo na pamet da uvali još jednu djevojku u pakao, a ni da se sama vrati tamo.

– Nema sumnje da je dan kad je Epstajn uhapšen bio najbolji dan mog života – priznala je ona.

Sara je prije mjesec svjedočila na suđenju koje je organizirano za 20 njegovih žrtava, gdje ga je optužila za seksualno zlostavljanje i prisiljavanje na prostituciju. Ona je još u decembru 2018. s kolegicom pokrenula građansku parnicu protiv Epstajna, ali ju je povukla poslije vansudskog poravnanja. Koliko joj je multimilioner platio, nije poznato. Tužila je i Gislejn Maksvel i taj proces je u toku.

Autor: Avaz.ba