Sestre ubile oca, izdao ih zajednički ljubavnik

Sestre Linda Roberts i Mari Bet Tomaseli (Mary-Beth Tomasseli), stare 61 i 63 godine, uhapšene su u Sjedinjenim Američkim Državama pod optužbom za zločin koje su počinile 6. marta 2015. godine.

Kako je objavio šerif jednog okruga na Floridi, one su ubile svog oca, starog 85 godina.

-Bio je to skoro pa savršen zločin. Forenzičari nisu mogli naći ništa što bi upućivalo na ubice. Nikakvih znakova borbe, tragova, ničega nije bilo. U mraku smo tapkali četiri godine – rekao je šerif Bob Galtijeri (Gualtieri). Dodao je da je starac već bio ozbiljno bolestan, da je imao demenciju i da su se ubice mogle jednostavno izvući iz svega.

Šerif je rekao da su tog kobnog dana sestre čak pozvale Hitnu pomoć. Dok je ekipa stigla na adresu, starcu Antroniju Tomaseliju (Anthony) nije bilo spasa. Na kraju je konstatirano da je umro prirodnom smrću.

No, polovinom prošlog mjeseca policiji se javio muškarac koji je bio u seksualnoj vezi s obje sestre.

On je donio i snimak u kojem jedna od sestara, Linda, priča svom ljubavniku kako su njih dvije ubile oca.

Šok je tu tek počeo. Ispostavilo se da su sestre u više navrata nastojale ubiti oca. Prvo su ga napile i dale mu puno tableta za spavanje. Nisu uspjele u nakani.

Onda su ga pokušale ugušiti jastukom, ali ni to nije dalo traženi ishod.

Na kraju su mu u grlo ugurali komad tkanine i držale mu zatvoren nos sve dok se nije ugušio. Prethodno su mu omotale ruke dekom da se ne može braniti.

Sestre su uhapšene i čeka ih suđenje za ubistvo iz predumišljaja.

Autor: Avaz