Šarović: Borimo se sa posljedicama nerada cijelog sistema

BiH Vijesti

Iako su struka i opozicija mjesecima predlagali brojne mjere koje bi pomogle cijeom zdravstvenom sistemu i spriječile haos, vlast se ponašala suprotno svim drugim zemljama u regionu, odobravala rad skijalištima u punom kapacitetu, muziku uživo, gradila preskupe garaže umjesto predložene dogradnje bolnica, bavila se tenderima za sve i svašta, a ponajviše samim sobom, umjesto da na vrijeme obezbijedi neophodne vakcine, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

– Pooštrovanje mjere zbog enormnog širenja koronavirusa jeste važno i potrebno, ali je ono direktna posljedica nerada cijelog sistema koji cijelih 13 mjeseci nije uradio sve što je mogao i morao da spriječi ovako rapidan rast broja zaraženih i umrlih u Republici Srpskoj – pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da smo jedina zemlja koja nije obezbijedila masovnu vakcinaciju i koja po svemu sudeći proces vakcinacije neće završiti do kraja godine.

– Stanje je haotično, jer umjesto sistemskih mjera mi konstantno imamo ad hok mjere koje samo privremeno smanjuju broj zaraženih. Umjesto da slijedimo druge zemlje i da smo, kao što smo tražili prije osam mjeseci, napravili nužno potrebne korake i jačanje uništenog zdravstvenog sistema, mi se još nismo pomakli od marta 2020. godine – upozorava Šarović.

On naglašava da su današnje mjere samo još jedna potvrda naše sumorne stvarnosti, ćutnje, neodgovornosti, nereda i stavljanja politike iznad života ljudi.

– Uz to, potpuno je van pameti i porazno za svakog normalnog čovjeka, da nas o stanju širenja zaraze i ovako važnim mjerama ne obavještava struka, nego kao što je i danas urađeno – politički komitet neke stranke – zaključio je Šarović.

Autor: Avaz.ba