Sarajevska kreatorica odusevljava originalnoscu i kvalitetom

Savrsena posebnost

Dugogodisnja stanovnica austrijskog glavnog grada u kojem zivi u skladnom braku sa suprugom Talijanom, Amira Petresi je revolucionirala bosanskohercegovacku modnu scenu a njezine kreacije rado odijevaju i klijentice sa zapadne strane Starog kontinenta.

Privlacna Sarajka, svijetlog pogleda sto posjeduje istancan smisao za estetiku i harmonicnost, oduvijek je crtala.

-Kako nisam pronasla haljinu iz snova zapocela sam sama krojiti osobnu garderobu. U sali kazem kako sam zapocela kreirati iz-ocaja. Modeli su se dopadali prijateljima i poznanicima ali i nepoznatim ljubiteljima suvremenog fashiona. Prije tri godine, na beckoj ulici mi je prisla zena trazeci savjet za kreaciju.Saznala sam da je dva desetljeca djelovala u Diorovim ateljeima i bila dio Lanvinove, kreativne ekipe. Tada sam odlucila hobi pretvoriti u glavno zanimanje i zapocela kreirati i za druge.

Najsvjezija kolekcija je odusevila iako stilski nalici predhodnim jer dizajnerica zeli ocuvati osobni otisak, cuvajuci posebnost i originalnost.

Modeli su uglavnom unikatni, rucno sivani pa se izradjuju sa posebnom paznjom i preciznosti :

-Kreacije ostvarujemo u ogranicenom broju i po mjeri narucitelja. Najbolje veleposlanice su moje sugradjanke, Sarah Cerkez, poznata manekenka iz Milana i Amra Silajdzic Dzeko, koju vise ne predstavljam jer je svi prepoznaju. One poput mnostva klijentica nastoje imati jedinstvene oprave sto ih cine posebnim i neponovljivim, poput drugih klijentica. Dugo proucavam osobu, otkrivam njezinu individualnost, nacin postojanja pa model prilagodjavam takvim i slicnim osobenostima. Dizajnerica podvlaci kako nije ocekivala uspjeh i buku koju on nosi. Ali je povjaavljivanje jedne mlade zene pred tv kamerama ucinilo slavnom pa su pocele pristizati narudzbe iz cijele juzne Europe. -Povjerovala sam da se bajke stvaraju preko noci ako ste originalni i prepoznajete kvalitet. Od tada je sve predivno i nadam se da ce dugo potrajati.

Kreatorica je ponosna kada njezina haljina skrene paznju na svecanostima ili festivalima.Zeljela bi obuci Adrianu Limu ili Irinu Shayk. Aktualno je u potrazi i za trgovinskom prodjom, pa uporno radi na prosirenju mreze prodajnih punktova.

Autor: Dzana Mujadzic