Sadik Hasanović iz “Zvezda granda”: Marija je velik čovjek i drug, a Karleuša mi je rekla da ću biti zvijezda

Magazin

Sadik Hasanović je novi učesnik muzičkog takmičenja “Zvezde granda”. Već nakon svog prvog nastupa, Sadik je privukao veliku pažnju, te su odmah krenuli komentari mnogobrojnih fanova muzičkog takmičenja koji smatraju da je upravo mladi pjevač iz Srebrenika potencijalni pobjednik.

Obzirom da je osvojio svih šest glasova, koliko je potrebno da može izabrati svog mentora, Sadik je izabrao Mariju Šerifović. Iako je došlo do nesporazuma tokom izbora mentora, Sadik je za “Avaz” otkrio u kakvom je sada odnosu sa svojom mentoricom Marijom Šerifović.

– Prije svega Marija je veliki čovjek i veliki drug. Saradnja sa njom mi se mnogo sviđa. Kada sam bio na sceni tokom svog prvog nastupa, ja nisam znao ni gdje sam. Stojim na sceni i prilazi mi Marija Šerifović, meni su se u tom trenutku noge odsjekle. I upravo zato je i došlo do nesporazuma, ja sam svakako želio izabrati Mariju, ali nisam bio siguran šta se dešava – otkriva Sadik.

Uloga mentora u takmičenju “Zvezde granda” jeste da pripreme kandidate za svaki naredni krug, a kako izgleda saradnja sa Marijom Šerifović, Sadik nam je opisao.

– Za sve takmičare iz BiH Marija dolazi u Sarajevo gdje imamo probe. Ona zna za svakog pjevača šta je najbolje, tako da je pomno slušam i trudim se da ispoštujem svaku njenu kritiku i savjet. Čast i zadovoljstvo je što sam u njenom timu – kazao je Sadik.

Očekivanja svih takmičara su velika, ali prije svega treba dati svoj maksimum, smatra Hasanović.

– Mislim da je prerano pričati o pobjedi. Svi mi tamo se prijavimo sa nekim ciljem, ja želim da se izborim za svoj uspjeh. Želim ostati zapamćen i primijećen – rekao je Sadik.

Mladi pjevač ne strahuje od komentara ostalih članova žirija, iako su mu komentari Jelene Karleuše posebno dragi.

– Kada vam Jelena Karleuša kaže da ćete biti velika zvijezda, to vam da vjetar u leđa!

Autor: Avaz.ba