Sada i zvanično, Grabar Kitarović će se sigurno kandidovati na izborima

Kolinda Grabar Kitarović kandidovaće se za drugi predsjednički mandat na predstojećim izborima, prenijeli su hrvatski mediji pozivajući se na izvor iz Kabineta hrvatske predsjednice.

Hrvatska radio televizija objavila je sinoć u trećem dnevniku da im je potvrđeno sa Pantovčaka da će se aktuelna predsjednica kandidovati za drugi mandat.

“Grabar-Kitarović sigurno će se ponovno kandidovati za predsjednicu Hrvatske”, rekao je neimenovani izvor za HRT, dodajući da njena kandidatura još nije objavljena jer želi da se fokusira na svoje državničke poslove.

Kitarović je, inače, rekla da će, ako bude odlučila, svoju kandidaturu objaviti posle obilježavanja godišnjice vojno-policijske akcija Oluja u Kninu, 5. avgusta jer, kako je objasnila, još je rano, a i ne želi da svoje državničke obaveze miješa sa izbornom kampanjom.

Predsjednički izbori u Hrvatskoj će biti održani krajem godine, a do sada svoje kandidature su objavili nekadašnji premijer i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović, muzičar i pjevač Miroslav Škoro, bivši funkcioner Živog zida Ivan Pernar i evropski poslanik Miroslav Kolakušić.

Autor: HRT