Ris napao krotitelja usred cirkuske tačke, gledaoci vrištali od straha (VIDEO)

DOK neki ljudi cirkuse i zoološke vrtove smatraju normalnim mjestima za zabavu i mjestima na koje vrlo rado vode svoju djecu, postoje i oni koji se tomu svemu užasno protive. Mi ćemo se svrstati u drugu skupinu te dodati kako su cirkusi i zoo-vrtovi zatvori za životinje. Mjesta su to velike boli, patnje i tuge, tamo žive životinje koje su nesretne i umorne od života u kavezu.

Životinje koje su prisiljene živjeti u takvim uvjetima duboko pate, a njihovi urlici i njihovi napadi na krotitelje i radnike najjasniji su pozivi u pomoć. Ovaj je video još jedan dokaz za to. Ris se usred cirkuske točke otrgnuo krotitelju te ga napao i izgrebao po licu. Još uvijek nema vijesti o stanju krotitelja te o ozbiljnosti povrede.

No ono što sa sigurnošću možemo reći je da su posjetitelji, osobito oni mlađi, bili prestravljeni. Cirkus nije mjesto za djecu, ona nikako ne bi trebala dobiti dojam da je takvo držanje životinja ispravno te da su te životinje opasne i krive za ovakve napade. Takvim je životinjama mjesto u divljini, daleko od ljudi, gdje će živjeti normalan život i biti slobodne., piše Index.hr

Autor: Index.hr