Rakitić se zvanično oprostio od reprezentacije Hrvatske: Najteža odluka u karijeri

Sport

Vezni nogometaš Seville Ivan Rakitić zvanično se oprostio od reprezentacije

Hrvatske nakon što je u dresu Vatrenih odigrao 106 utakmica i pri tome postigao 15 pogodaka, objavio je Hrvatski nogometni savez.
Rakitić je za Hrvatsku debitovao 2007. godine, a on je tada, podsjećamo, odabrao igrati za Vatrene ispred reprezentacije Švicarske, za čije je mlađe selekcije ranije nastupao.

Oproštaj od reprezentacije Hrvatske mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu ekipu koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i saigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača”, izjavio je Ivan Rakitić.

I, ako će trebati pucati peti jedanaesterac za pobjedu, zovemo te”, poručili su mu Hrvati.

Rakitić je bio jedan od najvažanijih igrača reprezentacije Hrvatske na putu do finala Svjetskog prvenstva 2018. godine gdje su Vatreni osvojili drugo mjesto.

Također se navodi da je Rakitić prije konačne odluke razgovarao sa selektorom Zlatkom Dalićem te predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, a podršku mu je pružio i kapiten Luka Modrić.

Autor: Hayat.aba