Psi koji dobro podnose vrućinu

Magazin

Psi s debelom, dvostrukom dlakom osjetljiviji su na toplinu. Takve su i pasmine s kratkim njuškom, poput buldoga i mopsa, budući da se ne mogu dahtanjem pravilno rashladiti. Ako želite pasminu koja je osjetljiva na toplinu, vaš će pas tijekom toplih i vlažnih dana morati ostati s vama u zatvorenom, a morat ćete biti vrlo oprezni u treniranju svog psa po toplijem vremenu.

Postoje razne pasmine koje su nastale u vrućim i vlažnim dijelovima svijeta te su se koristile za razne zadatke koje su morale obavljati po izuzetno teškim uvjetima. Takve pasmine prirodnu su otpornije na toplinu te im čak izuzetno hladne klime niti ne odgovaraju. Donosimo vam listu od 5 pasmina koje se odlično snalaze po vrućem i vlažnom vremenu.

Afganistanski hrt

Afganistanski hrtovi originalno su se koristili za lov na divlje životinje u pustinjama i na planinama Afganistana. Ova pasmina cijenjena je radi svoje sposobnosti nezavisnog lova bez ikakve ljudske pomoći. Danas su ovi psi većinom kućni ljubimci koji se odlično snalaze u toplim klimama.

Beagle (bigl)

Mali, kompaktni i izdržljivi, bigli su aktivni pratitelji i djeci i odraslima. Psi ove pasmine su veseli i zabavni, ali budući da su to lovački psi, mogu također biti tvrdoglavi i zahtijevati strpljive, kreativne tehnike treninga. Ovo su jedni od najpopularnijih kućnih ljubimaca danas.

Cane Corso

Cane Corso je pasmina koja je navikla na toplu klimu te nema debelu, dvostruku dlaku koja će ih dodatno grijati po toplom vremenu. Ovi psi su izuzetno impresivni i mnoge ljude mogu strašiti, no oni su također i veoma vjerni ljubimci i zaštitnici osoba i imovine.

Dalmatinski pas

Šarmantni u životu kao i na filmu, popularni dalmatineri u tren se oka prebace od galantnog u smiješnog, pa opet u galantnog psa. Vole biti dio svega što njihova obitelj radi. Važno je znati da imaju visoku razinu energije i treba im puno vježbe. Ako tražite partnera i prijatelja za trčanje koji će vas bezuvjetno voljeti, ovo je idealna pasmina za vas.

Doberman

Izgled dobermana je elegantan, a stil im je atletski. Ovaj pas je također inteligentan, oprezan i odan. Oni su hrabri čuvari, kao i obiteljski ljubimci puni ljubavi. Dobermani također imaju jedan sloj kratke, sjajne dlake koja ih ne grije pretjerano te veoma lako podnose vruće vremenske uvjete.