Protest studenata u Sarajevu: Nastave na fakultetima medicinske grupacije ni danas nema

Nakon što je Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta, s dekanesom Semrom Čavaljugom na čelu, još u oktobru donijelo odluku da do daljnjeg obustave izvođenje nastave na fakultetima medicinskih nauka, studenti su danas donijeli odluku o protestima iako je jučer rečeno da će doći do deblokade nastave.

Naime, studenti Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih nauka ističu da nisu igračke te da neko mora odgovarati zbog čega nisu imali nastavu više od mjesec dana.

– Puno toga smo propustili. Možda je ova odluka donijeta sinoć upravo zbog protesta. Mi samo tražimo da se ispuni naše pravo na obrazovanje – istakao je Amar Kolašinac, student Farmaceutskog fakulteta, jedan od organizatora protesta.

Studenti su se okupili u velikom broju ispred Rektorata. U 11:55 sati krejuli su prema Vladi KS gdje se trenutno nalaze.

Kako javlja naš reporter s lica mjesta, u svojim govorima studenti tvrde da nastava na fekultetima medicinske grupacije ni danas nije počela, iako je s Medicinskog fakulteta jučer najavljeno da će nastava danas početi. 

Kratko su se zadržali ispred zgrade Kantonalne vlade i u pratnji policije uputili se prema Medicinskom fakultetu.

Autor: Avaz.ba