Preživio eksploziju aviona: ‘Bilo je kao u igrici. Iskočio sam van i vidio prijatelja u plamenu’

Svijet Vijesti

Zoločevski je poslije nesreće pogledao oko sebe i vidio svog prijatelja u plamenu te ga pokušao spasiti. Njegove ozljede nisu opasne po život, no njegov prijatelj nije uspio preživjeti

Kadet ukrajinskih vojnih snaga danas je rekao kako je pravo čudo da je on jedini koji je preživio avionsku nesreću u kojoj je umrlo 26 ljudi. Otkrio je da se osjećao kao da se nalazi ‘u kompjuterskoj igrici’.

Vjačeslav Zoločevski je preživio unatoč razornoj eksploziji koja je zahvatila vojni avion Antonov An-26 i njegov ‘neispravni motor’.

Zoločevski je poslije nesreće pogledao oko sebe i vidio svog prijatelja u plamenu te ga pokušao spasiti, piše Daily Mail.

– Rekao je da je bilo kao da je u kompjuterskoj igrici, a kada se uspio stati na noge, vidio je svog prijatelja kako gori – rekao je Aleksej Kučer iz Harkivska oblasti na istoku Rusije koji je pričao s kadetom.

– On je htio spasiti muškarca koji je također doveden u bolnicu, no Nikolaj Mikičenko je ipak danas umro i tako postao 25. žrtva stravične avionske nesreće – rekli su iz bolnice.

Jedini preživjeli je u svojim ranim dvadesetima, ne sjeća se svega jer je izgubio svijest u nekom trenutku. Uspio je preživjeti jer je iskočio iz aviona kad se on već srušio. Njegove ozljede nisu opasne po život.

Podsjetimo, vojni zrakoplov srušio se u petak navečer u sjeveroistočnoj ukrajinskoj regiji Harkiv. Prve informacije su bile kako je najmanje 22 ljudi poginulo, a da je dvoje u teškom stanju s opeklinama prevezeno u bolnicu.

Na letu koji je trebao biti vježbovni bili su piloti zračnih snaga te kadeti.

Zrakoplov se srušio kad se približavao pisti. Olupina koja gori u mraku mogla se vidjeti na fotografijama objavljenim na društvenim medijima.

Autor: 24sata.hr