Pravi telefonski pozivi sa Windows operativnih sistema!

Još prošle godine iz Microsofta je najavljena integracija PC, tablet i drugih Windows 10 uređaja sa Android telefona, i to kroz aplikaciju Your Phone. Poćelo je sa Android uređajima, a sad su podržani i iOS telefoni za neke funkcije.

Izgleda da je došlo vrijeme da se ova aplikacija proširi sasvim novim funkcijama!

Simbioza sa operativnim sistemom Windows 10, uskoro će obrnuti pun krug, jer će se dosadašnjim funkcijama slanja poruka, obaveštenja i razmeni podataka između dva uređaja, pridružiti i one vezane za pozive – pozivanje, javljanje, odbijanje poziva, glasovna pošta, pregled istorije poziva sa telefona na računaru i naravno, transfer poziva između kompjutera i telefona.

Da bi se ova novotarija koristila, neophodan je telefon sa verzijom operativnog sistema, koji nije stariji od Android 7.0, aktivirana Bluetooth veza sa računarom na kome je Desetka ažurirana ovogodišnjim majskim updateom (1903), objašnjava SK, ali i mikrofon i zvučnici/slušalice.

Calls funkcija kreće sa postepenom distribucijom prvo u ograničeno dostupnom test Windows 10 okruženju – Windows Insiders programu – tako da je treba očekivati među postojećim opcijama u doglednom roku.

Autor: Mondo.rs