Poslije snijega i minusa, temperature se penju do 15 stepeni

Na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno i pojačan na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Prije podne sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -4, a najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

I sutra u našoj zemlji oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni će slab padati snijeg ili susnežica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prelazio u kišu. U Hercegovini slaba kiša. Tokom dana, uglavnom bez padavina samo ponegdje na zapadu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveru od 7 do 11 stupnjeva.

U petak će u Bosni i Hercegovini preovladavti pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu i sjeveroistoku od 8 do 12 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očeuje nas i u subotu. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu do 15 stupnjeva.

Autor: Hayat.ba