Policajka u SAD-u ubila mladog crnca. Policija: To je bio nesretan slučaj

Svijet Vijesti

Fatalna pucnjava u Minneapolisu u kojoj je jučer život izgubio 20-godišnji crnac dogodila se, kako se čini, nakon što je pištolj slučajno opalio kada je policajka u borbi izvukla svoje oružje umjesto elektrošokera, rekao je načelnik policije.

Mladić Daunte Wright ubijen je u pucnjavi pri zaustavljanju vozila u mjestu Brooklyn Center, nedaleko od ubojstva Georgea Floyda u Minneapolisu prošlog svibnja.

Policija je prikazala snimku na kojoj se vidi borba između Wrighta i policajke. Wright se potom vratio u automobil, a na snimci se čuje kako policajka viče “šoker”.

“Čini mi se, prema onome što sam vidio i prema reakciji policijske časnice i stresu koji je odmah uslijedio, da je pištolj slučajno opalio, što je rezultiralo tragičnom smrću gospodina Wrighta”, kazao je policijski načelnik Tim Gannon.

Gradonačelnik: Rasvijetlit ćemo ovaj slučaj

Gradonačelnik gradića Mike Elliot rekao je da svi žale zbog tragičnog događaja koji se nije mogao zbiti u gore vrijeme.

“Rasvijetlit ćemo ovaj slučaj. Učinit ćemo sve da pravda za Dauntea Wrighta bude zadovoljena”, kazao je Elliot.

Policija je priopćila da je Wrighta zaustavila nešto prije dva sata iza ponoći zbog prometnog prekršaja te ustanovila da je za njega izdan uhidbeni nalog. Policija ga je pokušala uhititi, ali on se uspio vratiti u automobil. Pripadnica policije koja nije identificirana je zapucala. Wright se odvezao nekoliko ulica dalje i zabio u drugo vozilo. Preminuo je na mjestu događaja.

Predsjednik Joe Biden izrazio je žaljenje zbog tragične smrti mladog crnca, ali i osudio nasilje koje je izbilo na prosvjedima koji su uslijedili.

“To što se dogodilo u predgrađu Minneapolisa je uistinu tragično, ali mislim da moramo pričekati da vidimo što će nam reći istraga”, kazao je Biden.

“Čekajući na rezultate istrage, želim jasno reći – nema apsolutno nikakvog opravdanja za nasilje. Mirni prosvjedi su razumljivi”, istaknuo je.

Autor: Hina