Policajac u Ohiju ubio 15-godišnjakinju, nožem je napala dvije ženske osobe

Svijet Vijesti

POLICAJAC u Columbusu, Ohio, upucao je i ubio 15-godišnju djevojku u utorak poslijepodne nakon što je ona nožem pokušala napasti dvije ženske osobe, piše CNN.

Snimka policijske kamere pokazuje dolazak službenih osoba na mjesto s kojeg je pozvana policija. Policajac prilazi skupini mladih ljudi u dvorištu ispred kuće, a potom se na snimci vidi 15-godišnjakinja koja prilazi drugoj ženskoj osobi s nečim u ruci što nalikuje na nož i napada je.

U tom trenutku napadnuta žena pada na tlo, a 15-godišnjakinja potom nasrće na drugu žensku osobu.

Policajac u tom trenutku viče da se spusti na zemlju te ispaljuje četiri hica prema 15-godišnjakinji. Tom činu svjedočio je još jedan policajac čiji identitet nije objavljen. Policajci su potom prišli upucanoj 15-godišnjakinji i prema protokolu pokušali joj spasiti život.

Policija nije imala informacija o tome jesu li druge dvije žrtve bile ozlijeđene. Policajac koji je upucao 15-godišnjakinju bit će udaljen s dužnosti dok traje interna istraga.

Znamo na temelju ovih snimaka, policajac je poduzeo akciju kako bi zaštitio još jednu mladu djevojku u našoj zajednici”, rekao je Columbusov gradonačelnik Andrew Ginterher na konferenciji za novinare.

“Ali obitelj večeras tuguje i ova mlada 15-godišnja djevojka nikada neće doći kući.”

Nakon pucnjave, na mjestu događaja se okupio veći broj ljudi. Neki su govorili “što je dosta, je dosta” te uzvikivali “Black Lives Matters” i tražili snimku s policijske odore, piše CNN.

Ova pucnjava dogodila se istog dana kada je bivši policajac Minneapolisa Derek Chauvin optužen za ubojstvo Georgea Floyda. 

Autor: Index.hr