Pogledajte video: Stotine novih Maseratija i FIAT-a iz Kragujevca izgorjele u luci

U požaru koji se dogodio u utorak, osim skupocjenih Maseratija, najviše su stradali automobili FIAT 500L, koji se proizvode u Kragujevcu.

Kako navode lokalni mediji, požar u luci izbio je u utorak, 30. oktobra, oko 3.30 sati ujutro i zahvatio je stotine novih vozila, među kojima su bili i automobili marke Maserati namijenjeni izvozu na tržište Bliskog istoka.

Vatrenoj stihiji prethodila je oluja zbog koje je nivo mora u luci u Savoni porastao, pa je parking s novim automobilima predviđenim za izvoz poplavila morska voda.

Kako su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vjetar doprinio je da se požar brzo proširi na stotine susjednih automobila.

Lokalni mediji navode da je među izgorjelim vozilima – koja se broje u stotinama – bilo najviše Maseratija, a na snimku poslije požara vidi se i gomila potpuno uništenih FIAT-a 500L iz Kragujevca.

Zbog otežanih vremenskih uvjeta, vatrogascima nije bilo lako da obuzdaju vatrenu stihiju, a dodatnu prijetnju predstavljale su povremene eksplozije automobila.

Nasreću, niko od vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju nije povrijeđen tokom ove intervencije.

Autor: Antenam.net