Pogledajte kako šefovi u Kini kažnjavaju svoje zaposlenike – puzanjem po cesti!

Radnici jedne kineske kompanije morali su puzati po cesti jer nisu dosegli sve zadane godišnje ciljeve

Snimke su eksplodirale internetom, a ovo nije prvi put da su takvi videi dospjeli u javnost. Naime, i prije dvije godine, korisnici društvenih mreža podijelili su slične snimke.

Novi videi prikazuju radnike kako pužu u gradu Tengzhou, kako pišu lokalne vijesti, a prenosi Daily Mail. Neki građani koji su hodali ulicom bili su šokirani prizorom. Inače, radi se o ženama zaposlenicama jedne kompanije koja prodaje beauty proizvode, piše btime.com.

Grupu žena koje su puzale predvodio je muškarac koji je sve nadgledao i držao zastavu na kojoj piše ime tvrtke. Dva druga zaposlenika su viđena kako stoje sa strane i snimaju ovu ekstremnu kaznu. U jednom trenutku pojavila se i policija, koja je timu rekla da odmah moraju prestati s time, piše btime.com.

Prema kineskom zakonu, zaposlenike se ne smije ponižavati niti im se smiju davati ovakve kazne. No, mnoge tvrtke i u prošlosti su koristile javno sramoćenje za svoje zaposlenike, od puzanja po cesti do naredbi da moraju jesti crve.

Prošli mjesec, objavljeno je kako su radnici u jednom kineskom frizerskom salonu morali ošamariti sami sebe 100 puta, jesi čili ili trčati 10 kilometara jer nisu obavile sve što im je šef naredio. Osim toga, strani su portali proširili vijest da je tvrtka u provinciji Guizhou svoje zaposlenike tukla remenjem, davala im da piju urin i jedu insekte jer nisu dostigli godišnje ciljeve.

Kako grozna kazna izgleda, pogledajte u videu koji je prenio New York Post.

Autor: Vecernji.hr