Pogledajte kako je izbjegnut novi sudar kruzera u Veneciji

U Veneciji se u nedjelju u popodnevnim satima ponovo odvijala prava drama nakon što je kruzer prošao nekoliko metara pored kafića i u posljednjem trenutku je izbjegnuta tragedija.

Brod “Costa Deliziosa” je po olujnom vremenu izveo opasan manevar u blizni rive i Trga sv. Marka, piše Il Messaggero, čime je ozbiljno ugrozio živote ljudi na obali.

„Kruzer je u jednom trenutku izgubio preglednost, prišao samoj obali i umalo udario u baštu kafića“, piše ovaj italijanski list.

Kako isti izvor navodi, teže posljedice je spasio kapetan broda koji je uspio kontrolirati kruzer koji se velikom brzuinom kretao prema ugostiteljskom objektu na rivi.

Veliku pomoć u spašavanju od tragedije pružio je i teglač, otkrili italijanskoi novinari.

„Kapetan „Costa Deliziose“ je zvučnim signalima upozoravao ljude na obali, a sreća je i da je vrijeme bilo loše. Kruzer je incident izveo u vrijeme najvećeg nevremena, i sreća je da je u moru bilo veoma malo ljudi“, piše Il Messagggero.

Incident u Veneziji se dogodio svega mjesec nakon što je kruzer “Opera” početkom juna prilikom pristajanja na putnički terminal udario u manji turistički brod.

Tom prilikom povrijeđene su četiri osobe, od kojih su dvije uslijed težih povreda prebačene u bolnicu.

Pogledajte snimku posljednjeg incidenta u Veneciji:

Autor: Radiosarajevo.ba